petrapen.nl

Alles in 1 pakket: verschillende providers met verschillende opties

alles in 1 plaatje

Iedereen heeft wel een alles in 1 pakket. In een alles in 1 pakket zit meestal internet, tv en bellen voor een bepaald bedrag per maand. Per provider kunnen de opties nogal verschillen. Zo kun je bij de ene provider de bellen-optie uitschakelen (want ja: tegenwoordig heeft bijna niemand meer een vaste telefoon), bij de ander kan dat niet. Ook alle providers hebben verschillende prijzen. Laten we even de meest bekende onder elkaar zetten.

Alles in 1 bij Tele2

Waarschijnlijk ken je de meest gekke reclames van Tele2 wel: ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan’. Het kan inderdaad, want bij Tele2 kun je een alles in 1 pakket krijgen vanaf 31 euro per maand. Als je dan een beetje verder leest, zie je dat die 31 euro geldt voor de eerste 6 maanden. Hoewel het na die 6 maanden niet veel duurder wordt: zo’n 35 euro per maand. Bij het alles in 1 pakket van Tele2 kun je bellen erbij nemen als optie, maar het hoeft niet; het kost je niets meer of minder.

Alles in 1 bij KPN

‘Je buurman wil misschien bellen, maar jij kiest liever voor Spotify. Tijden veranderen, dat begrijpen wij.’ Heel goed, KPN. Maar wat mag dat dan kosten? Bij KPN betaal je voor een ‘alles in 1 pakket’ (internet en tv) de eerste 6 maanden 39 euro per maand; daarna 49 euro per maand. Het is dan wel wat duurder dan Tele2, maar dan heb je wel 2x zo snel internet. Én als je al een mobiel abonnement hebt bij KPN, krijg je 5 euro korting per maand op je alles in 1 pakket. Je kunt bellen erbij nemen voor €1 per maand. Ook bijna niets dus.

Maar welke is dan het goedkoopst?

Relatief gezien is Tele2 per maand het goedkoopst (volgens Prijsvergelijken.nl), namelijk gemiddeld 30 euro per maand. Het eerste jaar betaal je ongeveer 360 euro. Omdat NLE net een paar cent goedkoper is in het eerste, komt die echter bovenaan in de lijst te staan. De eerste 12 maanden betaal je slechts €29,95 per maand; daarna €39,95. Ook bij NLE heb je voor het alles in 1 pakket sneller internet dan bij Tele2. Bij Tele2 heb je in het goedkoopste pakket een snelheid van 20Mb/s (maar werkelijk slechts 11 Mb/s; een erg trager downloadsnelheid), en bij het goedkoopste alles in 1 pakket van NLE 100Mb/s (werkelijk ook zo). Het is voor te stellen dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Succes met de keuze!

Mobiele versie afsluiten