Hout is een erg bekend bouwmateriaal. Je kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken. Elk soort hout kan je voor iets anders gebruiken. Dit heeft voornamelijk te maken met de eigenschappen van het hout. Een soort hout waar je erg veel mee kunt doen is steigerhout. Steigerhout wordt de laatste tijd voor steeds meer doeleinden gebruikt.  

 

Een fotolijst kan gemaakt worden van dun hout. 

Als je een echt mooi fotolijstje wilt hebben, dan kun je ervoor kiezen om deze van hout te maken. Het voordeel van hout is dat elk stuk uniek is. Hierdoor kun je een prachtig fotolijstje maken. Zelf een fotolijst maken is bovendien ook erg leerzaam en leuk. Wel is het belangrijk dat je het op de juiste manier aanpakt en gebruik kunt maken van de juiste materialen. Als je het fotolijstje samen met iemand anders maakt, dan is het leuk om een foto samen met die persoon in het lijstje te hangen. 

 

Maak een eigen boekenplank 

Van steigerhout kun je eventueel ook een boekenplank maken. Een erg leuk idee hierbij is om deze met touwen aan de muur te bevestigen. Op zo’n manier komt het steigerhout het beste tot zijn recht. Mocht hier je voorkeur naar uitgaan, dan is het wel belangrijk dat je het touw goed monteert aan de plank en aan de muur. Zo voorkom je dat hij naar beneden valt naarmate je er meer gewicht op plaatst. 

 

Een sleutelrek is in veel situaties handig

Erg veel mensen raken gedurende de dag meerdere keren de sleutels kwijt. Wanneer je hier last van hebt, dan kan dat nogal voor wat frustraties zorgen. Om te voorkomen dat dit een blijvend probleem wordt, kun je ervoor kiezen om een sleutelrek te maken van hout. Een sleutelrek kun je eenvoudig zelf maken. Plaats het sleutelrek vervolgens ergens bij de ingang van je woning. Iedere keer als je binnenkomt kun je de sleutels direct daarin gooien.

 

Een kapstok

Een kapstok kun je ook eenvoudig zelf maken. Zorg er in dat geval wel voor dat het hout geen splinters bevat. Het is namelijk niet prettig als je na het ophangen van je jas splinters in je hand hebt. Gelukkig zijn er erg veel soorten hout waarbij je totaal geen risico loopt. Ga op zoek naar zo’n houtsoort en zet je eigen kapstok in elkaar. Als je de houtstukken in de juiste afmetingen hebt gezaagd, is het ook erg leuk om het te verven.