Wil je graag een weekendje weg, en zoek je een leuke stad die niet al te ver weg is? Duitsland ligt om de hoek, en met een paar uurtjes rijden ben je in het creatieve en inspirerende Berlijn. Deze stad heeft ontzettend veel te bieden, en het is zeker een aanrader voor een last minute vakantie. Of je nu slechts enkele dagen gaat, een hele week of zelfs langer, in Berlijn zul je je namelijk niet gauw vervelen. Met zijn vele bezienswaardigheden, prachtige hotels en leuke eettentjes voel je je er al snel thuis. Boek dus snel een Berlijn hotel en laat je inspireren door deze gezellige stad!

Bezienswaardigheden in Berlijn

Of je nu een last minute vakantie boekt naar deze geweldige stad, of al maanden van tevoren boekt, het is slim om een lijstje te maken met bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. Een groot deel van deze plekken hebben een linkje met de oorlog, en zijn niet perse de meest vrolijke plekken. De Berlijnse muur bijvoorbeeld, doet je natuurlijk denken aan de oorlog, net als de Reichstag, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en het Holocaust gedenkteken. Al deze toeristische trekpleisters mogen je dan een beetje triest maken, het is wel belangrijk om af en toe stil te staan bij wat er in het verleden is gebeurd. Daarom zijn ze van grote waarde voor deze stad, en komen er elk jaar opnieuw ontzettend veel toeristen op af.

Gezellig uit eten en uitgaan in Berlijn

Hou je wel van een beetje luxe? Reserveer dan een tafeltje bij Pots, het bekende restaurant aan de Potsdammer Platz. Daar kun je genieten van culinaire maaltijden waar je U tegen zegt, waar je uiteraard een bijpassende prijs voor betaalt. Liever wat minder uitgeven? Ook bij Schnitzelei kun je erg lekker eten, maar dan voor een zachtaardiger prijsje. Overigens zijn er in Berlijn ontzettend veel leuke tentjes te vinden, en is er aan de Friedrichshain ook een hele rij aan leuke tentjes en foodtrucks te vinden. Het gezellige terras voor de deur en de vele bankjes omgeven door groen zijn vrijwel altijd bezet door toeristen. Het is dan ook een super gezellige plek, waar je vrijwel altijd muziek hoort en mensen van alle leeftijden kunt treffen.

Street art heaven

Ben jij een groot fan van street art? Dan zul je Berlijn helemaal het einde vinden! Er zijn namelijk meerdere wijken waar super veel street art te vinden is. Neem dus je camera (of telefoon met goede camera) mee en leg ze allemaal op de gevoelige plaat. Boek je Berlijn hotel het liefst vlakbij de wijk Kreuzberg. Daar vind je namelijk de meest street art.