Een tijdje geleden had ik een nieuwe auto gekocht. Bij het aanschaffen van een auto hoort uiteraard ook het uitzoeken van een passende autoverzekering. In Nederland is namelijk iedereen die een auto bezit, verplicht om een verzekering af te sluiten. Dat wist ik natuurlijk wel. Wat ik niet had verwacht, was de eindeloze mogelijkheden om zo’n autoverzekering af te sluiten. Zo zijn er verschillende verzekeringen en aanbieders. Ieder weer met andere plus- of minpunten. Om jouw zoektocht naar een autoverzekering makkelijker te maken, gaat mijn blog daar vandaag over.

Overladen door mogelijkheden

Eerst was ik heel blij. Ik had eindelijk mijn droomauto gevonden. Vervolgens moest ik ook een autoverzekering afsluiten. Dat leek mij in eerste instantie niet zo heel belangrijk, maar daar kwam ik al gauw van terug. Er zijn ontzettend veel variatie en verschillen in de diverse opties als het om een autoverzekering gaat. Zo moet je kiezen welke autoverzekering het beste bij jou past en vervolgens moet je een geschikte aanbieder vinden. Kortom, ik was overladen met mogelijkheden. Ik had geen idee hoe ik het aan moest pakken.

Autoverzekering afsluiten kan wel eenvoudig

Ik zat praktisch met mijn handen in het haar totdat ik op een zeer duidelijke site kwam van een aanbieder. Deze aanbieder, Independer, legt duidelijk uit wat de mogelijkheden voor een autoverzekering zijn. Zo staat er bij elke autoverzekering een korte, duidelijke uitleg van de belangrijkste plus- en minpunten. Bovendien is er tevens een tabel te vinden met een algemeen advies welke autoverzekering het beste bij jouw auto past. Ineens werd het een stuk eenvoudiger om zo’n verzekering af te sluiten.

Vergelijken van de voordelen

Je start met het bedenken wat voor dekking jij graag zou willen. Wil je bijvoorbeeld dat de auto alleen minimaal is verzekerd? Dan heb je aan een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) genoeg. Wil je je auto uitgebreider verzekeren, bijvoorbeeld tegen diefstal of schade? Dan kan je beter een beperkte cascoverzekering afsluiten. Ga je liever voor de meest complete dekking? Kies dan voor de volledige cascoverzekering. Dan weet je namelijk zeker dat je autoverzekering alle schades vergoedt.

Het is echt een aanrader om zelf even de voordelen van de diverse verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op die manier kun je veel gemakkelijker een keuze maken. Hiervoor hoef je je gelukkig niet al te veel te verdiepen in de kleine lettertjes. Vervolgens kan je de diverse aanbieders vergelijken. Persoonlijk heb ik hier niet lang over gedaan. Toen ik eenmaal een aanbieder vond waar ik een goed gevoel bij kreeg, heb ik gelijk een verzekering afgesloten. Soms hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Het kan juist heel vlug en zonder problemen!