Mijn moeder heeft nog een hele oude badkamer met meerdere hoge opstappen en dingen die in de weg staan. Nu zij langzamerhand slechter ter been wordt leek het mij heel erg handig om nu de badkamer onderhanden te laten nemen door een aannemer. Mijn moeder gaf mij gelijk en vertelde mij ook dat zij soms maar niet doucht op het moment dat zij wat slechter loopt die dag. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Mijn moeder moet gewoon veilig kunnen douchen.

 

 

Zelf materialen verzamelen

Inmiddels was onze vaste aannemer voor al onze familieklussen al op de hoogte en samen besloten we dat ik de materialen samen met mijn moeder uit zou zoeken. Het is tenslotte toch wel een persoonlijk iets, je badkamer opnieuw inrichten. Daarnaast moet het gewoon ook handig zijn en haalbaar qua budget. Al gauw dook ik samen met mijn moeder achter de laptop om te kijken wat haar smaak was. Al was mijn moeder haar smaak wat klassiek, ik kon haar wel overhalen om gewoon te gaan voor een basis badkamer die er gewoon netjes en verzorgd uit ziet maar qua budget gewoon wat lager lag. Daarbij is de kans groter dat zij over plantenpotjes en leuke decoratie dingetjes zou vallen.
Op internet kwam de zoekterm complete douchecabine naar boven en was dan ook wel benieuwd wat dit in zou houden en vooral welke prijzen dit zouden zijn. Mijn moeder had namelijk wel duidelijk aangegeven dat ze geen inloop douche wil, dit is namelijk echt niet haar smaak.
Het is dan wel weer van belang dat de complete douchecabine niet te hoog is, geen hoge instap zeg maar. Het is lastig om de smaak van mijn moeder te combineren met iets wat praktisch is. Daarnaast moeten we ook even stilstaan bij het idee dat de badkamer basic moet worden aangezien het huis ooit verkocht gaat worden.

 

 

Alles op internet bestellen

Aangezien ik ook alleen ben en mijn moeder ook niks kan sjouwen besloot ik alles op internet te bestellen. Zowel de complete douchecabine als alle tegels enz. Het is gewoon erg prettig als alles thuisbezorgd zou worden. We hebben wel gekeken naar websites waarbij het gratis thuisbezorgd zou worden. Sommige webwinkels vragen nog eens honderd euro om het thuis te laten bezorgen, dat vinden wij weg gegooid geld. Bij de webwinkel waar wij uiteindelijk zijn beland had een zeer goede service en hield ons goed op de hoogte door middel van email hoe het met onze bestelling gaat. Ook bij het bellen voor vragen waren de medewerkers erg behulpzaam. Het scheelde ons een hoop gesjouw en de aannemer kon aan de slag met de nieuwe badkamer. Top geregeld dus.